SilverStone Raven RV02

3095_99_fullSilverStone  Raven RV02 je naslednik RV01 o kome je već bilo reči. Dimenzije ovog kućišta su 50.3cm (v) x 64.3cm (d) x 21.2cm (š), težina praznog kućišta je oko 12.5kg. Većim delom je napravljeno od 0.8mm debelog čelika, a manji deo je napravljen od plastike.

Spoljašnjost: Za razliku od starijeg brata ovo kućište ima klasičniji izgled. Napred se nalazi 8 fioka za 5.25“ uređaje u koje odmah mogu da se montiraju optički uređaji, kontroleri za ventilatore itd, dok se za donja tri mora izvaditi unutrašnji kavez za hdd-ove. Iznad njih se nalazi providna plastika u obliku slova V koja sija plavom bojom kada je uključen računar. Glavna razlika između RV02 i RV01 je u tome što je na RV02 prozor na desnoj stranici kućišta, dok se na levoj stranici ne nalazi ništa. Na gornjoj strani kućišta se nalaze tasteri za power i reset, dva usb2.0 priključka i priključci za slušalice i mikrofon. Osim njih tu je lepo dizajnirana mrežasta struktura ispod koje se nalazi ventilator od 12cm i kablovi koji se priključuju na matičnu ploču i strujni kabl od napajanja. Pozadi se nalazi samo filter za prašinu koji pokriva ventilator od napajanja.

3095_12_full

Unutrašnjost: Na dnu kućišta se nalaze tri ventilatora od 18cm koji duvaju na gore, ispod svakog od njih se nalazi filter za prašinu. Njihova brzina može da se kontroliše prekidačima koji su smešteni ispod gornje maske (gde se nalaze kablovi koji se priključuju na matičnu ploču). Matična ploča je i na ovom kućištu kao i na RV01 rotirana za 90°. U kavezu za hdd-ove ima mesta za samo tri hdd-a. Moguće je montirati grafičke kartice dužine do 30cm, a maksimalna visina kulera za procesor koji je moguće montirati je 16.9cm. Napajanje se montira gore. Ima dovoljno mesta za kabliranje.

Kućište klasičnijeg izgleda od RV01. Ima jedan ventilator više, samim tim je bolje hlađenje. Ali ima mesta za samo tri hdd-a.

Постави коментар