Antec Skeleton

skeletona

Iako nije baš klasično kućište, napravljeno je da služi za brzu promenu komponenti u servisu, ono može i tako da se koristi. Napravljeno je od plastike i ojačano je čelikom. Dimenzije ovog kućišta su 33cm (v) x 41.9cm (d) x 37.6cm (š), težina praznog kućišta je oko 7 kg.

Potpuno je otvoreno i samim tim ne postoji unutrašnjost. Prvo što upada u oči su ručke koje služe za lakše prenošenje kućišta i  ventilator od 25cm, između njih, koji služi za hlađenje komponenti na matičnoj ploči, dok hdd-ove hladi ventilator od 92mm. Postoje priključci za e-sata, firewire, dva usb2.0, slušalice i mikrofon. Matična ploča se montira na panel koji se izvlači iz Skeletona. Ukoliko je kuler za procesor previše visok ovaj panel ne mora da se vrati „u kućište“ da bi se upalio komp, ali se samim tim gubi prelep izgled ovog kućišta. Moguće je montirati dva 5.25“ i dva 3.5“ uređaja, s tim što se dodatni hard diskovi mogu montirati na skelet kućišta što je potpuno besmisleno s obzirom koliko su hard diskovi osetljivi. Na ovaj način se mogu dodati još 4 hdd-a. Napajanje se montira na dno kućišta.

11

Iako je prednost ovog kućišta to što se lako pristupa komponentama, to je ujedno i mana. Vrlo lako može doći do elektrostatičkog pražnjenja i tako doći do kvara jedne ili više komponenti. Takođe tu je problem prašine i buke koju stvaraju ventilatori.

Постави коментар